21 napos zsírdiéta a test újra kalibrálásáért

Szeptember 10-től már a zsírdiéta is elérhető nálunk!

 

Dr. Mark Hyman amerikai orvos szerint a zsírfogyasztás nemcsak a fogyásban segít, hanem abban is, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, megelőzzük a szív-, a cukorbetegséget, az időskori szellemi leépülést, a rákot. 

A zsírdiéta – és a megegedőbb pegán diéta – első olvasatra meglehetősen bizarrul cseng, ha a fogyás a cél.

Zsírtól megszabadulni a zsír segítségével?

A szerző forradalmian új étrendjét hosszas tudományos kutatómunka előzte meg; a zsírfóbiának igyekszik hadat üzenni, a tévhiteket próbálja eloszlatni. Könyvében közérthetően mutatja be, hogy nem a zsírfogyasztástól hízunk el; sőt, minél több zsírt fogyasztunk, annál több zsírtól szabadulunk meg, és annál jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

 A pegán diétaként ismertté vált étrend lényege, hogy a zöldségek és húsok mellett valóban hasznos zsírféléket fogyasztunk: tojást, olajos magvakat, avokádót, olívaolajat stb. – Évtizedek óta rettegünk a zsíroktól, de ez a beidegződés teljesen indokolatlan – mutat rá Hyman.

Dr. Hyman zsírdiéta programja súlycsökkentést és általános közérzet javulást, sőt, gyógyulást ígér. „A krónikus betegséggel küzdő embereknek, és azoknak, akik nem tudják eldönteni, mit egyenek: nekik írtam ezt a könyvet.”

Részletek a könyvből

A táplálkozási szakértők régóta figyelmeztetnek, hogy a zsír kétszer annyi kalóriát (9 kcal/g) tartalmaz, mint a szénhidrátok és a fehérje (4 kcal/g), tehát ha kevesebbet eszünk belőle, csökken a testsúlyunk, és javul a közérzetünk. Logikusan hangzik. Egy dolgot kivéve. Az elképzelés – amelynek kétkedés nélkül bedőltünk – tudományosan téves. A tudomány ugyanis éppen az ellenkezőjét igazolja. Ha alaposabban szemügyre vesszük az adatokat, láthatjuk, hogy ha zsírt eszünk, lefogyunk. (…) Az igazság az, hogy minél több zsírt fogyasztunk, annál több zsírtól szabadulunk meg, és annál jobban működik a testünk. (…) Magam is évekig javasoltam zsírszegény étrendet a betegeimnek. (…) Ez a tanács nemcsak egyszerűen hiábavaló, de kifejezetten ártalmas is. Kiderült, hogy ha kevesebb zsírt eszünk, nő a kóros elhízás és a betegségek kialakulásának veszélye. 

(…) Mit tegyek, hogy megőrizzem az egészségemet, lefogyjak és visszafordítsam a krónikus betegségeket? (…)

A zsírdiéta négy részből áll. Az I. részben lerántom a leplet az étrenddel bevitt zsír igazságtalan és téves démonizálásáról. A II. részben segítek eligazodni a zsírok sokszor zavaros világában. Mi az a monotelítetlen zsírsav? Miért olyan károsak a transzzsírok? Tényleg igaz, hogy a telített zsírsav szívbetegséget okoz? (És ha nem, akkor mi okozza valójában?) Mi a helyzet a koleszterinnel? Tényleg az áll a szívbetegség mögött? Segítek tisztázni a növényi olajokkal, a vörös húsokkal, a tojással, a csonthéjasokkal és a magvakkal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Azt is elmagyarázom, hogy pontosan miért érdemes zsírt fogyasztani. A III. részben vázolom a 21 napos zsírdiéta programot. Ez a program minden szinten újraindítja a testünket. Az étel a leghatásosabb gyógyszer, és ha 21 napon át másképpen látjuk el üzemanyaggal a testünket, blokkoljuk a zsírtároló hormont, átprogramozzuk a génjeinket a súlycsökkenés és az egészség érdekében, csírájában fojtjuk el a sóvárgást, szebbek leszünk, és jobban érezzük magunkat, mint valaha. (…) A bőrünk ragyogóvá válik, az elménk éles és tiszta lesz, megtelünk energiával. 

forrás: https://eletszepitok.hu/viszlat-kilok-hello-zsir-konyv/

Én már elkezdtem a programot és fogytam 1 kilót. :)

Velem tartasz? :)

Segítségül egész napos étrendet is összeállítottunk, de a fogások külön-külön is megrendelhetőek. 

UGYE TE NEM AKARSZ ÚGY JÁRNI, MINT ÉN?

HELLO, ÜDV a KLUBBAN! :)

 

  • Veled is előfordult már, hogy egész nap a konyhában munkálkodtál, hogy valami egészségeset és finomat készíts, de mire elkészültél, már hulla fáradt lettél a sok munkától? Vagy ismerős az érzés, amikor a szeretteid, akiknek tengernyit fáradoztál a nagyszerű ebédért végül nem értékelték azt?

 

  • Te is átélted már, hogy kopogó szemmel nézted a kollégáidat, mert nem jutott időd a saját speciális ebédedről gondoskodni?

 

  • Veled is volt már olyan, hogy korgó gyomorral ülted végig az értekezletet, mert a munkahelyi menzán nem találtál a diétádba is beilleszthető meleg ételt?

 

  • Veled is megtörtént már, hogy szédelegve álltad végig a sort a munkahelyi étkezdében, majd kiderült, hogy az egyetlen étel, amit ehetnél, elfogyott?

 

  • De ami még ennél is rosszabb, Te is jártál már úgy, hogy rendelsz valami igazán egészségeset magadnak, majd mikor már az éhhalál szélén vagy, kibontod, hogy végre megedd, de annyira ehetetlenül bűn rossz, hogy az egész a kukában landol?

 

ÉN MÁR SOHA TÖBBÉ NEM JÁROK ÍGY! :)

 

Volt idő, amikor látástól vakulásig a konyhában iparkodtam, de a végeredmény mégis letaglózó lett, hiszen használhatatlanul kifárasztottam magam.

Volt idő, amikor képtelen voltam betartani a diétámat és nem azért mert nem akartam, hanem mert nem volt más alternatíva a munkahelyemen. Ennek mindig katasztrofális egészségügyi következményei voltak! (Nem kell ragoznom, ha érzékeny vagy valamilyen alapanyagra.)

Volt idő, mikor speciális ételeket rendeltem, de hiányzott belőlük a tűz, mint például a házias íz, a gondosság és a fantázia, vagy egyszerűen csak nem volt bizalomgerjesztő vagy épp ínycsiklandozó.

Volt idő, amikor inkább éheztem, de ez a lehető legrosszabb dolog, hiszen a szervezetem egy idő után teljesen kimerült. Karikás szemek, fáradékonyság, levertség, szédülés, hajhullás, betegségekre való hajlam, legyengült immunrendszer. Jól tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott, enzimekben, vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag táplálkozás mennyire fontos. Ezt nem szabad megvonni magunktól!

 

Amikor rájöttem, hogy a millió teendőm mellett képtelen vagyok megfelelően gondoskodni önmagam kiegyensúlyozott táplálkozásáról és hiába rendelek ebédet, már a tízedik ehetetlen ételt dobom ki az ablakon (és próbáltam a kutyámmal megetetni), felmerült bennem az ötlet, hogy ezt talán lehet másképp is csinálni!

 

Létrehozni egy szolgáltatást, ami igazán jóízű, háztáji, frissen készült ételeket szállít sokszínű választékkal, nem csak a diétázókra gondolva, hanem az egész családra.

Ahol a gyümölcsöt szeletelve, szivárávnyszínekben pompázva teszik az íróasztalomra, hogy munka közben magamhoz vehessem a napi vitamin adagot a lehető legtermészetesebb formájában.

Ahol valóban odafigyelnek a minőségi ételkészítésre, nem használnak káros adalékanyagokat tartalmazó alapanyagokat, nem használnak finomított étolajat, vagy hidrogénezett növényi olajat, mert fontos az egészségem.

Ahol kedvemre válogathatok az édes és mentes finomságok között és nem kell lemondanom semmiről, mert pékárut és sós ropogtatni valót is választhatok. Soha nem volt még ilyen egyszerű összeállítani a kiegyensúlyozott étrendemet, hiszen nem csak húsos ételeket választhatok, hanem vegán salátákat, húsmentes köreteket vagy grillezett sajtokat.

Ami mégis a legboldogabbá tesz, az a tudat, hogy nem csak magamnak segítettem ezzel, hanem a családomnak is, akik nem csak kedvükre válogathatnak az egészséges ételek közül, hanem sokkal több minőségi időt tölthetnek velem! Mostantól az „alapanyag beszerzést” és a „főzést” néhány kattintással megspórolom, nem beszélve az edényrengeteg mosogatásáról. :)  A barátaim kiszámolták, hogyha 1-3 főre kellene minden nap változatosan főzniük, minőségi alapanyagokból, piacra járással, utazással, előkészítéssel, sütéssel-főzéssel, mosogatással, akkor egyáltalán nem jönnek ki jobban anyagilag, hiszen az idejük sokkal hatalmasabb kincs! Örülök, hogy most már ők is a Paleo Grilltől rendelnek inkább!

 

És azóta, amióta a Paleo & Grillt létrehoztuk, csak egyetlen akadállyal kell megbirkóznom: NE FELEJTSEM EL LEADNI A MEGRENDELÉSEM! A legrosszabb, ami mostanában megtörténhet velem, az nem más, mint, hogy elfelejtem időben kiválasztani a heti étrendemet, és fájó szívvel sóvárgok a kedvenc ételeim után..

UGYE TE NEM AKARSZ ÚGY JÁRNI, MINT ÉN? :)

Akkor katt ide! www.paleogrill.hu

 

Baráti üdvözlettel,

Andrejszky Viktória

Próbáld ki féláron!